In deze handleiding bespreek ik met je de basisbeginselen om met berekende statistieken goed van start te gaan. Hierbij laat ik 9 praktijkvoorbeelden zien, zodat je deze direct kunt gaan toepassen op je eigen Google Analytics rapportages.

Binnen 45 minuten kun je de basisbeginselen en praktijkvoorbeelden gaan toepassen op je eigen site statistieken.

Wat leer je door het lezen van deze handleiding?

  • Wat berekende statistieken zijn;
  • Hoe je berekende statistieken instelt;
  • Wat je dient te implementeren om actiegerichte inzichten te halen met berekende statistieken;
  • Last but not least: hoe je actiegerichte inzichten haalt met berekende statistieken.

Welke onderwerpen mag je verwachten in deze handleiding?

Allereerst bespreek ik met je de basisbeginselen om met berekende statistieken aan de slag te gaan. Daarnaast laat ik je 9 praktijkvoorbeelden zien. Ik heb voor de 9 praktijkvoorbeelden een onderverdeling gemaakt in de volgende categorie├źn:

  1. Gebruikersstatistieken. Binnen dit praktijkvoorbeeld laat ik je zien dat je beter kunt sturen op de conversiewaarde per gebruiker/type gebruiker dan de waarde per bezoek:

voorbeeld conversiewaarde per gebruiker

2. De optimalisatie van je AdWords campagnes. Binnen dit praktijkvoorbeeld laat ik zien hoe je de berekende statistiek winstmarge kunt gaan koppelen aan je kosten en omzet om de AdWords conversie naar een hoger niveau te tillen:

voorbeeld winstmarge AdWords

3. De optimalisatie van je content. Ik laat hierbij zien hoe je de berekende statistiek navigerende bezoekers instelt om het onderscheid te kunnen maken tussen instappers en navigerende bezoekers binnen de verschillende site onderdelen:

voorbeeld navigerende bezoekers

4. Conversie optimalisatie. Binnen dit praktijkvoorbeeld laat ik je zien dat je met de berekende statistieken % klikken call-to-action knop en de conversie van je formulieren de conversiekansen op je site in kaart kunt brengen:

macro - en micro doelen met berekende statistiek

5. E-commerce. Tot slot laat ik je enkele voorbeelden zien hoe je berekende statistieken kunt toepassen om het winkelgedrag en de conversie van je winkelwagen in kaart te brengen. Deze informatie kun je zo gebruiken om de online omzet van je webshop naar een hoger niveau te tillen:

berekende statistieken ecommerce

Binnen 45 minuten heb je de basisbeginselen van berekende statistieken onder de knie en kun je aan de slag met bovenstaande praktijkvoorbeelden!

visual handleiding berekende statistieken

 

 

 


Reageren is niet mogelijk.