HotJar is een webanalyse tool die je antwoord geeft op de hoe – en waarom vragen met heatmaps/polls en video opnames van je website gebruikers. Daarom is deze tool een aanvulling op Google Analytics die antwoord geeft op de wat-vragen.

In deze handleiding neem ik de basisbeginselen van HotJar met je door, zodat je de inzichten kunt vertalen naar concrete informatie.

Daarnaast laat ik je 9 praktijkvoorbeelden zien om je een beeld te geven over de mogelijkheden om actiegerichte inzichten via Hotjar te achterhalen.

Binnen 45 minuten kun je zelfstandig aan de slag gaan met HotJar om antwoord te krijgen op de hoe – en waarom vragen op jouw website.

Wat leer je door het lezen van deze handleiding?

  • Hoe je HotJar implementeert op je eigen website;
  • Hoe je actiegerichte heatmaps/polls en funnels instelt.
  • Hoe je de inzichten uit HotJar met je conversie data uit Google Analytics combineert.
  • Over welke actiegerichte inzichten je via HotJar in combinatie met Google Analytics kunt achterhalen.

Welke onderwerpen mag je verwachten in deze handleiding?

Allereerst bespreek ik met je stap-voor-stap de basisbeginselen van HotJar. Ik laat je zien wat relevante heatmaps/polls en funnels zijn om in te stellen binnen HotJar.

In het 2de gedeelte van de handleiding laat ik je 9 praktijkvoorbeelden zien. Deze heb ik onderverdeeld in de volgende categorieën:

  1. Heatmaps: in deze handleiding laat ik 4 voorbeelden zien over hoe je de voorkeuren van de gebruiker voor de content op je site kunt bepalen:

    afbeelding content coachview

2. Polls: In de handleiding laat ik 4 voorbeelden zien van polls om feedback te verkrijgen van je gebruiker. Voorbeeld: wat zijn de belangrijkste redenen voor je gebruikers om juist voor jouw webshop te kiezen?

afbeelding enquête klanten

3. Forms: ik laat een praktijkvoorbeeld zien over hoe je de functie forms kunt gebruiken om de afhakers per invulveld op je aanvraagformulier te bepalen:

afbeelding voorbeeld forms

4. Funnels: tot slot deel ik 4 tips met je om actiegerichte funnels voor je video-opnames in te stellen.

afbeelding CTA HotJar


Reageren is niet mogelijk.